Avokadosoppa.

.
Gjorde en mumsig Avokadosoppa med lite serranoskinka till mig och älsklingen till middag idag. Gott och väldigt lätt att göra! Nu myser vi med en film under filten i soffan och bara har det bra. Hoppas ni har en skön måndagkväll!
.
Uppdatering!
Recept 4 personer: 
2 stora avokado eller 3-4 små
1 dl grädde (gärna visp)
1 l grönsaksbuljong (1 l vatten + 1 buljongtärning)
Saft från 1/2 citron
Chiliflakes
Salt,Peppar
.
Serranoskinka eller annan god skinka
Chiliräkor
.
Gör såhär:
Gröp ur avokadon och mixa tillsammans med citronsaften med mixer eller mixerstav. Tillsätt grädden och mixa till en slät sås. Tillsätt chili, salt och peppar. Lägg över avokadoröran i en stor soppskål och späd ut med grönsaksbuljongen (antingen varm eller kall, jag har inte testat kall än men det är säkert gott också!). Smaka av och tillsätt mer salt eller peppar efter behag. Häll upp i djupa tallrikar och lägg över skinka eller räkor och ät direkt. Servera gärna med vitlöksbaguette. Mums!
 
 

2 reaktioner till “Avokadosoppa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: