Pink ombre cake.

 
Inför kalaset igår så försökte jag mig på att göra en egen Pink ombre cake, har länge velat testa och nu fick jag ju äntligen ett tillfälle. Det blev riktigt gott så jag tänkte att jag kan bjuda på receptet:
 
Vaniljbotten
 
115 g rumsvarmt smör
4,75 dl strösocker
8,3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3,5 dl isvatten
4 äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Sikta vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt till smör och sockerblandningen omväxlande med isvattnet. Vispa äggvitor hårt och rör ner i smeten. Dela upp smeten i fem olika skålar och tillsätt lite färg i taget till önskade nyanser är nådda. Häll smeten i smorda och mjölade bakformar. Jag använde mig av fem stycken bakformar med en diameter på 20 cm. Grädda bottnarna i omgångar i mitten av ugnen, cirka 25-30 minuter. Låt svalna en aning i formen och stjälp sedan upp på galler eller tallrikar för att svalna helt.
 

 
Lemoncurd-fyllning
3 dl vispgrädde
1/2 burk lemon curd

Blanda lemoncurden med vispgrädde. Lägg den första bottnen på ett tårtfat och bred på ett lager lemoncurdgrädde. Upprepa tills alla bottnar utom en är använd. Lägg på den sista bottnen. Om du har tid, plasta gärna in tårtan och låt stå i kylen över natten så att den får chansen att safta till sig ordentligt.
 
Marängfrosting
 
5 stora äggvitor
2,35 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda äggvitor och socker i en värmetålig skål och placera över ett vattenbad. Låt vattnet i kastrullen sjuda och värm blandningen under konstant omrörning tills blandninen är cirka 65 grader. Om du saknar termometer kan du avgöra om blandningen är klar genom att ta upp lite av blandningen mellan fingertopparna och gnuggar den lätt. När sockerkristallerna har smällt och det inte längre känns kornigt mellan fingrarna är det dags att ta av skålen från vattenbadet. Ta bort skålen från kastrullen och vispa blandningen med elvisp eller köksassistent tills blandningen blir till en ordentligt vit och fast maräng. Vispa tills marängen har svalnat, cirka 10-15 minuter. Täck tårtan med frostingen och dekorera med jordgubbar.
 
 

En reaktion till “Pink ombre cake.

  1. Oj, vad kul! Fint det blev! Ser så bra ut när det händer något på insidan också istället för bara på utsidan. Får helt klart testa mig på detta någon gång!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s