Egengjord äppelmos.

 
Fick massvis med äpplen av Jacobs mormor så därför tänkte jag att jag skulle koka lite äppelmos av några av dom. Sagt och gjort, här blev resultatet! Äppelmos måste typ vara det enklaste man kan göra själv (nästan iaf).
 
Äppelmos med råsocker (blir ca 1/2 liter)
10-12 äpplen
2-4 msk råsocker
3 dl vatten
Kanel
 
Gör såhär:
Skala och kärna ur äpplena. Klyfta dem och lägg dem i en kastrull. Häll i vattnet. Koka tills klyftorna är helt mjuka, mosa till önskad konsistens (jag vill ha helt slät äppelmos så jag körde lite med stavmixer också). Tillsätt socker och kanel till önskad smak. Häll upp i glasburkar och NJUT sen! Det går kanonbra att frysa äppelmos, till exempel för att spara till julgröten 😉 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: