Morotssoppa med chili och ingefära.

Hej! Tänkte att jag skulle bjuda på receptet till dagens middag, nämligen morotssoppa med chilli, ingefära, rostade pumpakärnor och creme fraiche (och hur nu det stavas är en annan historia…). Himla gott vare iallafall!
 
 
 

4 portioner:

5 morötter
2-3 potatisar
1 schalottenlök
2 cm färsk ingefära
1-2 tsk chili
3/4 l grönsaksbuljong
1 tsk honung
1 tsk citronsaft

 

Tillbehör:
Rostade pumpakärnor
Crème fraiche

 

Gör så här:

Skala morötter, potatis, lök och ingefära. Dela rotfrukterna i jämna bitar. Hacka lök och ingefära. Hetta upp lite smör i en kastrull och lägg i schalottenlök, ingefära och chili. Fräs hastigt under omrörning.
Häll på buljongen och koka upp. Lägg sedan i rotfrukterna och låt koka upp igen. Låt grönsakerna puttra under lock i ca 20 minuter, tills de är mjuka. Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr panna tills de fått lite färg. Ta sedan kastrullen från värmen och mixa soppan slät. Tillsätt honung, citron och smaka av med salt och peppar. Servera med creme fraiche och toppa med pumpakärnor! Voila!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: