Ingefärashots.

Gokväll! Första arbetsdagen gjord för detta året, och även om jag hade bävat lite för att börja om att jobba så kändes det faktiskt helt okej efter en hel dag. Kom dessutom iväg och träna på lunchen tillsammans med två kollegor, heja oss. Skönt att ha kommit in i lite träningsrutiner igen. Därför så gjorde jag ikväll som så många andra tipsat om, en ingefärashot. Faktiskt inte så dåligt som det låter, och väldigt bra för immunförsvaret. Jag hoppas att jag slipper baciller nu när jag kommit igång så bra med träningen.

DSC_0352 (2).JPG

Såhär gjorde jag iallafall (recept från Mittkök):

2 citroner
Ca 200g ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung

Enligt receptet kunde man även ha i lite chili, men jag skippade den och körde på bara ingefära och citron, tycker det blir godast så. Nåväl. Riv ingefäran grovt och värm i vatten i ca 20 minuter. Men låt inte temperaturen stiga över 60 grader, då försvinner lite av det som gör gott för kroppen! När det är färdigt, sila blandningen så att alla bitar försvinner. Rör i honungen medans det fortfarande är ljummet. Låt svalna ett tag och pressa sedan i citronerna. Förvara i kylskåp så håller drycken i ca en månad! Bra va?

DSC_0355 (2).JPG

Foto: Emelie

Hoppas att ni har en bra start på veckan!

En tanke på “Ingefärashots.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: