Våra inbjudningskort.

Hej! Ja, nu tänkte jag att jag skulle skriva några rader om våra inbjudningskort till bröllopet! Nu börjar det ju dessutom vara nära tills det är dags för dagen D, pirrar lite när jag tänker på det!

När vi skulle välja inbjudningskort så kikade jag väldigt mycket på Pinterest och Instagram för att hitta inspiration. Finns så otroligt mycket fint! Hittade en målbild på ungefär hur jag ville ha det (ja, jag skriver jag för J lämnade över ansvaret på mig men han var såklart med och valde ut den slutgiltiga designen). Sen var det svårt, jag letade igenom massvis av hemsidor (bland annat minted.com, vistaprint.se, calligraphen.se osv) utan att hitta någon färdig mall  som föll inom ramen för hur jag/vi hade tänkt oss. Så, till sist kom jag fram till att det var minst lika bra att designa något själv! Dessutom lite skoj att ha gjort det själv faktiskt. Var ute efter en somrig design som skulle andas juni och rosa blommor. Gick in på Etsy.com och letade efter cliparts som man kunde köpa för en liten peng (tror de jag valde kostade 60 kr). Sen laddade jag hem lite roligare typsnitt på dafont.com . Finns massvis av typsnitt helt gratis, väldigt skoj!

DSC_0384

Snabbt och gjort (typ iallafall). Gjorde en design i Publisher eftersom jag inte har tillgång till Photoshop eller något annat fint redigeringsprogram, men Publisher funkade riktigt bra måste jag säga. Gjorde ett inbjudningskort, ett informationsblad och sen ett omslag. Papper köpte jag på Akademibokhandeln i en lite tjockare kvalitet. På Panduro hittade jag sen det transparenta papperet som skulle få bli omslaget, och där köpte jag även sidenbandet som jag knöt ihop allt med. Sen lånade jag skrivare och pappersskärare på jobbet och skrev ut samt skar till alla papper. Perfekt!

DSC_0387

DSC_0388_1.JPG

Så ser de olika delarna ut! Riktigt kul att ha gjort själv faktiskt vilket man dessutom kan spara en liten peng på istället för att köpa färdiga mallar! Så det kan jag verkligen rekommendera om ni känner er lite pyssliga inför bröllopet!

Foto: Emelie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: